پژوهشگری کهنه‌کار یا تازه‌کار هستید

دوست دارید پژوهشی انجام دهید که هم مسئله‌ای واقعی را حل کند، هم از انجام دادنش لذت ببرید، و هم از قِبل آن کسب و کاری پیشه کنید ولی در عمل این اتفاق نمی‌افتد.‌ در نهایت پژوهشتان جز مدرک، نمره، و مقاله چیزی برای شما نمی‌خرد.

پژوهش خود را با موضوع یا مسئله موردعلاقه‌تان شروع می‌کنید اما به دلیل اینکه به شما گفته می‌شود – یا فکر می‌کنید – «این موضوع تکراری است» مجبور می‌شوید روی موضوعی کار کنید که – به اصطلاح – تکراری نیست و اتفاقا موردعلاقه شما هم نیست.

یا نه؛ روی مسئله موردعلاقه‌تان کار می‌کنید اما بنا به دلایلی – که می‌دانید و نمی‌دانید – در نهایت چیز نو و جذابی از آن تولید نمی‌شود و پژوهشتان بی‌استفاده می‌ماند.

اغلب خود را در حال انجام پژوهش‌های رفع‌تکلیفی می‌یابید که فقط اساتید و داوران را راضی می‌کنند و چیزی جز حس بیهودگی و تلف شدن به شما هدیه نمی‌دهند.

علیرغم انگیزه و باور محکمتان به اینکه می‌توانید متفاوت باشید و مثل آنهایی نباشید که نقدشان می‌کنید، ناخودآگاه خود را در مسیر پر دست‌انداز پژوهش یکه و تنها می‌یابید و ناگزیر از مثل بقیه شدن.

با این حال جایی در درون خود ندایی می‌شنوید که به شما می‌گوید: برای چه، کاری را انجام می‌دهی که برای تو و دیگران سودی ندارد و  فقط تو را شبیه بقیه می‌کند؟

امیدوارید بتوانید کاری متفاوت انجام دهید و پژوهشی تاثیرگذار و کاربردی تولید کنید که هم از انجام آن لذت ببرید و مفید بودن را تجربه کنید و هم از قِبل آن نان و نامی کسب نمایید. پژوهشی که به واسطه آن بتوانید در حوزه‌ای خاص دانش‌ورز و متخصص شوید و دیگران حاضر شوند تخصص شما را بخرند و از آن برای ارتقای کسب و کار، محصولات، و خدماتشان استفاده کنند.

فارغ از کلاس و درس و استاد و به جای منتظر دیگران ماندن، دلتان می‌خواهد خودتان دست به کار شوید و به پژوهشگری خودکفا و توانمند تبدیل شوید. اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟

کتاب پژوهش مولد و ماندگار با درنظرگرفتن این دغدغه ها برای شما نوشته شده است.

اگر مصمم هستید بدون معطلی برای فراگیری بینش، دانش و مهارتهای موردنیاز دست به کار شوید پیشنهاد میکنم کتاب پژوهش مولد و ماندگار را مطالعه کنید و ۲۰ کاربرگه مندرج در آن را به دقت و با حوصله تکمیل نمایید. از هر کاربرگه حداقل ۵ نسخه تهیه کنید و در کلاستوری آنها را پشت سر هم بچینید و آماده باشید تا انتهای پژوهشتان این کاربرگه ها را بازبینی و تکمیل نمایید چون خیلی زود متوجه خواهید شد که پژوهش و اصیل نویسی فرایندی تکاملی هستند که با تکرار درست به اشباع و بلوغ می‌رسند. آنچه در ابتدا فکر میکردید درست و کامل است در میانه و پایان پژوهش درمی‌یابید که خیلی هم درست و کامل نبوده‌اند.

برای استفاده حداکثری از این کتاب

فصل به فصل پیش بروید و برای استفاده حداکثری از نه سازه توانمندساز، دستورالعمل مندرج در ص ۵۱ را به دقت دنبال بفرمایید.

اگر در مرحله ای مشخص از پژوهشتان متوقف شده اید و ابهاماتی دارید پیشنهاد میکنم این راهنما را دنبال کنید تا دریابید باید روی کدام بخش از کتاب تمرکز کنید.

 

اگر پایان نامه یا پژوهشتان را انجام داده اید و حالا قصد دارید گزارش آن را بنویسید، پیشنهاد میکنم این آموزه ها را دنبال کنید.

اگر دوست دارید از بند کپی-پیست کردن رها شوید و تحلیلی نویسی را بیاموزید، پیشنهاد میکنم مقاله مندرج در این نوشته را دانلود و آموزه های آن را به دقت دنبال کنید.

اگر قصد دارید پژوهشتان را به مقاله تبدیل کنید، پیشنهاد میکنم این آموزه ها را دنبال کنید.

اگر قصد دارید پژوهشتان را به سخنرانی یا ارائه کلاسی یا کنفرانسی تبدیل کنید، پیشنهاد می کنم این آموزه ها را دنبال کنید.

اگر قصد دارید پژوهشتان را به پوستر تبدیل کنید، پیشنهاد می کنم این آموزه ها را دنبال کنید.

اگر قصد دارید پژوهشتان را به کتاب تبدیل کنید، پیشنهاد می کنم این آموزه ها را دنبال کنید.

اگر قصد دارید پژوهشتان را به کارگاه آموزشی تبدیل کنید، پیشنهاد می کنم این آموزه ها را دنبال کنید.

 

در کنار این آموزش ها، نکات آموزشی انگیزشی مندرج در وبلاگ پژوهش مولد و تاثیرگذار را از دست ندهید! 

روی تصویر زیر کلیک کنید و از مطالعه این مطالب لذت ببرید.

دیدگاهی بگذارید