قدم به قدم تبدیل پایان‌نامه به مقاله (قسمت ۴)

نمونه‌های خوب بخوانید و از مقالات پراستناد الگوبرداری کنید

پس از تعیین نوع مقاله(ها) موردنظر برای نشر، توصیه می‌شود چند نمونه مقاله با سبک مشابه مطالعه کنید. مثلا اگر قصد دارید مقاله‌ای علمی – پژوهشی با تاکید بر نو‌آوری روش‌شناختی منتشر کنید، چند مقاله خوب که – ترجیحا – در نشریات بین‌المللی معتبر منتشر شده‌اند را مطالعه و کالبدشکافی کنید.

دلیل تاکید بر استفاده از منابع انگلیسی و تمرکز بر نشریات بین‌المللی، استانداردهای بالایی است که این نشریات در نگارش و داوری مقالات رعایت می‌کنند. به علاوه خواندن این نوع مقالات شما را برای چاپ مقاله به زبان انگلیسی – یا به اصطلاح مقاله آی اس آی – هم آماده می‌کند.

برای یافتن چنین مقالاتی روش زیر را امتحان کنید.

  • با جستجوی عبارت زیر در نت لیستی از نشریات معتبر در رشته یا موضوع موردنظر تهیه کنید (موضوع را به تناسب موضوع موردنظرتان تغییر دهید):

list of top journals in management

list of top journals in social sciences

  • برای یافتن لیست معتبری از نشریات به زبان فارسی هم می‌توانید عبارات زیر را در نت جستجو کنید:

لیست نشریات معتبر در رشته علوم انسانی

لیست نشریات علمی پژوهشی معتبر در مدیریت

  • با مطالعه هدف و دامنه یا aim and scope نشریه،‌نشریاتی را که مشخصا تمرکزشان بر نشر مقالاتی است که نوآوری روش‌شناختی دارند را جدا و لیستی از آنها تهیه کنید.
  • بعد از شناسایی این نشریات – که تعداد آنها هم زیاد نخواهد بود – به مرور مقالات مندرج در آنها بپردازید.

نکته: اگر دانشگاه یا موسسه شما به نسخه تمام‌متن این مقالات دسترسی ندارد، نمونه مقاله یا sample paper که معمولا تمام نشریات به صورت رایگان در اختیار می‌کذارند را مطالعه کنید و در کنار آن روش مکاتبه با نویسندگان را هم امتحان نمایید.

به علاوه در برخی نشریات معتبر لیست پراستنادترین یا پربازدیدترین مقالات در ذیل عناوینی مانند most viewed یا most cited لیست می‌شوند. الگوبرداری از این مقالات برای نگارش، شما را چندین قدم به پذیرش نزدیک‌تر می‌کند.

منبع: پژوهشکار

دیدگاهی بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.