در ادامه پرسش قبلی و پس از دریافت پاسخ، همان پژوهشگر پرسیدند
در مورد سوال آخرم تصور میکنم کمی مبهم مطرح شد سوال اصلی من در مورد محل ذکر مقایسه با منابع در یافته ها نبود فصل پنجم من هم بحث و نتیجه گیری و پیشنهادات است و اینمقایسات در نتایج و بحثها ذکر شده. بلکه سوالم این بود که آیا اساسا ارایه چنین تبیینی از نوع مقایسه با منابع مستقیما یا غیرمستقیما مربوط به ویژه منابع داخلی که در بافت ایرانی انجام شدند، در تحقیقات کیفی نیز صحیح است. داوری گفتند شما نباید اینگونه تبیین کنید چون مرسوم تحقیقات کمی است و هدف اینجا تعمیم نیست بلکه مدل خود را با سایر مدلهای دیگر مشابه مقایسه کنید. البته در کل ایرادات داور محترم مورد قبول همه اعضای کمیته نبودند بنابراین من هم دچار سردرگمی شدم چرا که قصدم تعمیم نبود بلکه تبیین.
در ثانی مدل چندان مشابهی با مدل کار من نبود که مقایسه صورت گیرد کار جدید است و در اینصورت باید دنبال مدلهای اندکی مربوط آن هم خارجی بود و و کار خود را با آنها مقایسه کرد.
پاسخ:
مهم نیست پژوهش شما کمی است یا کیفی، باید پژوهشتان را با پژوهشهای پیشین مقایسه کنید چون:
هدف از مقایسه برجستهسازی و نمایش نوآوری پژوهش است
اما هدف صرفا این نیست که مدلتان را با مدلهای پیشین مقایسه کنید. باید طوری عمل کنید که نوآوری پژوهشتان برجسته شود. حالا بسته به نوآوری پژوهشتان این مقایسه میتواند از منظر بافتی، روشی یا موضوعی انجام شود.
و یک نکته درباره مفهوم مدل و نظریه در پژوهش کمی و کیفی وجود دارد که پیشنهاد میکنم در اینجا مطالعه بفرمایید
راهنمای جامع نگارش فصلهای مختلف پایان نامه
آموزشهای دست اول و بسیار کاربردی در دوره جامع کیمیاگران پژوهش