اگر مشتاقی پژوهش بدردبخور و برندسازی انجام دهی

که در کنار مدرک و نمره، نام و نان هم به تو بدهد

و دنبال نقشه راهی هستی که بتوانی در سریع‌ترین زمان این کار را انجام دهی

به این ترتیب عمل کن

 

یک-
مبانی و ملزومات تولید پژوهش مولد را بشناس و با ذهنیت درست سراغ پژوهش برو.
در پشت صحنه پژوهش‌های مولد، نکات ظریف و حرکت‌های فکر شده‌ای وجود دارد که در هیچ کتاب و کلاسی گفته نمی‌شوند و دقیقا همین نکات هستند که خروجی‌های جذاب و بدردبخور خلق می‌کنند. اگر مایلی چنین پژوهشی انجام دهی قبل از هر چیز باید این رموز و نکات را بیاموزی.
دو-
پژوهشت را طوری انجام بده که هم پرنشر و کاربردی شود و هم بتوانی به موقع سابمیت کنی.
مهم نیست پژوهش در دست انجامت یک پایان‌نامه ارشد است،‌ یک رساله دکتری است، یک طرح پژوهشی است یا یک پروژه عشقی. اگر نتوانی به موقع و با کیفیت عالی سابمیت کنی عملا فرصت‌های زیادی را (در کنار سلامتی، زمان و پول) از دست می‌دهی و تا همیشه حس داشتن یک کار ناتمام یا انجام یک کار بی‌‌ثمر، تو را آزار خواهد داد.
خبر خوب اینکه انجامِ یک پژوهش پرنشر و بدردبخور به سختی و پیچیدگی که احتمالا فکر می‌کنی نیست. با رعایت قانون ۲۰/ ۸۰ در پژوهش یعنی تمرکز روی ۲۰ درصدی که ۸۰ درصد تو را جلو می‌اندازند می‌‌توانی پژوهشت را طوری انجام دهی یا اصلاح کنی که نه تنها موقع دفاع و اکسپت از نشریات چالشی نداشته باشی بلکه بتوانی با افتخار درباره‌اش حرف بزنی و از آن درآمد کسب نمایی.
سه-
بلافاصله پس از تصویب پروپوزال، کار مقاله‌نویسی را شروع کن.
بله درست دیدید “بلافاصله پس از تصویب پروپوزال”. اگر پروپوزال را درست انجام داده‌ باشید می‌توانید اولین مقاله علمی پژوهشی خود را بنویسید و از نشریات معتبر پذیرش بگیرید. یعنی بدون نیاز به داده میدانی و بدون نیاز به اینکه صبر کنی تا پژوهشت تمام شود.  با اینکار می‌توانی به موقع دفاع کنی و سریع برند پژوهشی‌ات را بسازی. به علاوه، تمام تخم‌مرغ‌هایت را در یک سبد نمی‌گذاری یعنی می‌توانی از پژوهشت چندین مقاله استخراج و منتشر کنی.
چهار-
پژوهشت را به آثار ماندگار و خریدنی تبدیل کن.
پایان‌نامه، رساله دکتری، یا طرح پژوهشی آثاری هستند که در تعداد نسخه محدود منتشر می‌شوند به همین دلیل دسترسی به آنها دشوار است به علاوه ممکن است مورد سرقت قرار گیرند!  خبر خوب اینکه در کنار چاپ مقاله می‌توانی پژوهشت را در فرمت‌های مختلف مانند کتاب، سخنرانی، پوستر، و کارگاه‌های آموزشی تبدیل کنی و با این کار علاوه بر حفاظت و نشر دستاوردهای پژوهشت، برند پژوهشیت را هم بسازی. در لینک‌های زیر آموزش گام به گام انجام این کار ارائه شده است: